Naše maso
Nejbližší rozvoz
ČTVRTEK 12.12. Mladý býk + telecí
ČTVRTEK 19.12. Jalovice + vinná klobása + sumeček
Naše maso zraje…
Zpracování masa je pro nás stejně důležité, jako odchov našich zvířat. Proto mu dáváme nadstandardní péči v podobě zrání.
Zrání probíhá v našem vlastním potravinářském provozu za přístupu vzduchu, tzv. suchou cestou. Tato varianta zrání, tedy zvyšování jakosti, má mnohaletou tradici například ve Španělsku, Itálii nebo Francii.
Maso u nás zraje minimálně 3 týdny, vybrané partie i přes 8 týdnů za specifických podmínek. Z masa se odpařuje přebytečná voda a maso za pomoci biochemických procesů křehne. Důležitá je správná teplota, vlhkost a proudění vzduchu.
Proč je maso od nás lepší?
Na našem statku v Osicích se snažíme odlišit od konkurence zejména kvalitou produktu a přístupem k zákazníkovi.
Vše začíná vhodným výběrem plemen, kdy každé má svá gastronomická specifika. Klíčový je odchov zvířat bez stresu a v těch nejlepších životních podmínkách. Ty tvoří i kvalitní krmení, kde klademe největší důraz na mladou píci a nejvhodněji poskládanou krmnou dávku, kterou celkově tvoří několik komponent.
Klíčové je pro nás zdraví zvířat, potažmo vše další, co na statku produkujeme. Sami preferujeme zdravý životní styl a to, co doma jíme, chceme mít pevně pod kontrolou.
S výběrem vhodné partie na vámi vybraný recept vždy rádi poradíme tak, abyste měli z vaření co nejlepší zážitek.